Europeisk plakett till Vara kommun

Vara Kommun har fått utmärkelsen Plaque of Honour av Europarådet. Vara är en av åtta kommuner i hela Europa som får ta emot plaketten.
Kommunalrådet Jan-Erik Wallin är både glad och hedrad över utmärkelsen, som är ett bevis på att Europarådet tycker att Vara kommun arbetar framgångsrikt med sina internationella kontakter.

Det är för sitt internationella arbete som Vara kommun nu kommer att få ta emot Plaque of Honour av Europarådet.
Rådet, som bildades 1949, representeras av de 47 medlemsländernas utrikesministrar där arbetet för fred och samarbete mellan de europeiska nationerna ligger i fokus.
Enligt Jan-Erik Wallin så arbetar hans kommun systematiskt med att nå ut över rikets gränser i olika projekt, där ett exempel är samarbetet med skolor i England.

Detta är inte den första utmärkelsen som Vara får från Europarådet. 2003 fick kommunen Flag of Honour, Europaflaggan. Men årets utmärkelse är strået vassare i hierarkin, så Jan-Erik Wallin hoppas nu att detta kommer bereda väg för nya internationlla projekt.
- Vi blir sporrade att fortsätta på den inslagna vägen, säger kommunalrådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista