Krav på tuffare regler efter speedwayolycka

Tuffare regler och en översyn av speedwaybanorna ska minska riskerna för olyckor. Det har klubben Vargarna och motorcykelförbundet nu kommit fram till efter gårdagens olycka då vargarnas förare Kenny Olsson skadades allvarligt under en speedwaymatch i Norrköping.

Enligt den senaste bulletinen från Vrinnevisjukhuset är hans tillstånd mycket kritiskt. Skadorna på hjärnan svåra och han vårdas i respirator.

Det var under gårdagens match mot Valsarna på som den 27-årige Vargföraren trycktes upp mot sargen, ramlade av sin cykel och slog huvudet upprepade gånger mot sargen.

Vargarnas styrelse hade under fredagsförmiddagen ett möte med Motorcykelförbundet där man har tagit fram en åtgärdspaket för att minska olycksriskerna.

Bland annat ska man omgående ombesiktiga alla speedyaybanor som används i elitserien och allsvenskan. Man ska också se över regelverket och diskutera med domarna om hur man bedömer när det gäller reglen om farlig körning.

- Vi vill få till någon form av attitydförändring för vi tycker det blivit tuffare ute på våra banor, säger Christer Gustavsson, ordförande i förbundets rundbanesektion.