Gullspång hotar vräka 100 asylsökande i Hova

Gullspångs kommun hotar med att kasta ut 100 asylsökande på gatan innan årets slut. Detta eftersom kommunledningen hamnat i öppen konflikt med Migrationsverket om hur många asylsökande kommunen ska ha. - Det är inte vårt problem vart dessa människor i så fall ska bo, säger kommunalrådet Leif Palmdahl.
Enligt Gullspångs kommun finns en överenskommelse med Migrationsverket om en minskning av antalet flyktingar i kommunen nästa år. Nu anser kommunalrådet Leif Palmdahl att Migrationsverket är på väg att bryta den överenskommelsen. - I så fall får vi vidta rättsliga åtgärder. Ungefär 100 asylsökande kommer att avhysas före årets slut, och det är inte vårt ansvar att ge dem tak över huvudet, menar Leif Palmdahl, som inte ser några moraliska betänkligheter med det här agerandet: - Överenskommelser är till för att hållas. Det här är Migrationsverkets ansvar, menar Leif Palmdahl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".