Ny sommartidtabell drabbar tågpendlare

Tågpendlare riktar kritik mot Västtrafik vars nya tidtabell skapar problem i sommar. Flera av det tidiga morgontågen ställs in, vilket bland annat drabbar de som pendlar bland annat till Göteborg.

- Jag kommer komma två timmar för sent till jobbet i Göteborg. Det verkar som Västtrafik tror att hela Sverige stannar i fem veckor, säger Inga Johansson från Vedum med jobb i Göteborg.

Det var i förrgår när Inga Johansson bläddrade i Västtrafiks nya tidtabell som hon upptäckte den för henne förödande förändringen. Det tidiga tåg som hon varje dag sätter sig på för att komma till arbetet i Göteborg har ställts in under fem veckor i sommar.

Istället för att anlända vid halv åtta tiden på arbetet kommer hon under tre arbetsveckor att komma fram runt tio, berättar hon.

Lovar lösning
- Anledningen till att Västtrafik ställer in sträckan från bland annat Vedum till Göteborg är att under sommarmånaderna fylls färre tåg med passagerare, säger Mårten Ignell som är trafikförsörjningschef vid Västrafik.

Färre passagerare betyder alltså ett färre antal tåg i trafik. Han förstår irritationen som uppstått bland morgonpendlarna.

- Vi kommer lösa problemen för dem med så kallad anropsstyrd trafik vilket betyder att pendlarna får ringa och beställa bilskjuts.