Fler plåtpoliser på fartsyndarsträckan

1 500 fartsyndare åkte fast med hjälp av de fasta fartkameror som är placerade utmed Skaraborgska vägar det första kvartalet i år. Det visar siffror från polisen och vägverket. De allra flesta åkte fast på en speciell sträcka.

Det finns 33 farkameror på olika vägsträckor i Skaraborg. Men de tio kameror som finns på E20 mellan Hassle och Holmestad är de som fotograferar allra flest fartsyndare.

Tio personer per dag får en fartbot efter att ha kört för fort på den sträckan. 

Det är inte alla som lagförs efter att ha kört för fort föbi en plåtpolis, det är lite av ett lotteri eftersom inte alla registreras. 

Målsättningen är inte att fånga så många fortkörare som möjligt, utan att ta precis så många som behövs för att folk i bilarna ska vara medvetna om att risken att åka fast är så stor att man automatiskt kör saktare.

Under hösten och vintern kommer beståndet av fartkameror öka ytterligare i Skaraborg, nio nya kameror kommer att sättas upp, bland annat kommer det upp fler kameror på E20 norr om Mariestad, en förlängning av den sträckan som i dag fotograferar flest fartsyndare.