Gamla Intercitytåg blir som nya

Trafiken med Intercitytåg på västra stambanan kommer att fortsätta. Men först när tågen fräschats upp, både utanpå och inuti.
För ett år sedan försökte SJ byta ut Intercitytågen mot dubbeldäckare, men efter problem med bland annat krånglande dörrar, fick dubbeldäckarna tas bort och de kommer inte tillbaka i trafik.

Inom ett år kommer nyrenoverade Intercitytåg att gå på sträckan Göteborg-Stockholm, berättar pressinformatör Edward Lind.

- Exteriört kommer tågen att få en ny färg och interiört kommer vi att uppdatera tågen så att de blir lika moderna som X 2000 och dubbeldäckarna. Det kommer att finnas eluttag vid varje sittpplats, tillgång till Internet, bättre mobiltäckning och så vidare, säger han.

De problemtyngda dubbeldäckare som SJ satte i trafik på västra stambanan förra året kommer efter nödvändiga reparationer i stället att gå i trafik i Mälardalen, där de vid evcentuella fel har närmare till verkstaden som ligger i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".