Elva personer har hittills omkommit på Skaraborgs vägar

Hittills i år har elva personer omkommit i trafiken i Skaraborg.

Det är nästan dubbelt så många som omkom under hela förra året.

Olyckorna har skiljt sig åt och har inte någon gemensam nämnare, det berättar Evert Fransson, chef för trafikpolisen Skaraborg.

- Nej, det finns ingen gemensam nämnare. Det är olika olyckor på olika ställen utspridda i hela Skaraborg, säger han.

I juni omkom sju personer i trafiken i Skaraborg och i juli har redan en omkommit och det här är fler än vad som omkom under hela förra året.

För trafikpolisen i Skaraborg är det dock svårt att göra några större åtgärder, när olyckorna skiljer sig så kraftigt åt och inträffat på olika platser.

En ny åtgärd som kommer att tas efter sommaren är att mobila kameror. De kommer att sättas upp på flertalet vägsträckor och med det hoppas polisen få ner hastigheterna, som ofta är en bidragande orsak till olyckorna.

- Vi från trafikpolisen arbetar aktivt med  att få ner hastigheten och sen övervakar vi trafiken så mycket vi kan, säger Evert Fransson.

Under årets första sex månader dödades 208 personer i trafiken i landet, det är tolv fler jämfört med samma period förra året, visar statistik från Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".