Svårt att nå försäkringsbolagen efter det kraftiga regnandet

De översvämningar som drabbat Skaraborg efter de senaste dagarnas kraftiga regn har gjort att telefonerna går varma hos försäkringsbolagen.
På Länsförsäkringar Skaraborg har man ännu inte klart för sig hur många villaägare med översvämmade källare som hört av sig, men uppskattningsvis är det omkring 200 som ringt hittills.

På försäkringsbolagen uppmanar man villaägarna att rädda så mycket som möjligt och få torrt så fort som det bara går. För sanering av en översvämmad källare kan bli en kostsam affär, speciellt om källaren är inredd. Är det bara betong i källaren behöver det inte vara så dyrt.

- Det kan vara några tusenlappar till hundratusentals kronor, säger Eleonor Lilja på Läsförsäkringar Skaraborg.

Men när många drabbas samtidigt är det inte självklart att man får tag i sitt försökringsbolag. Och då ska man inte bara gå och vänta anser Eleonor Lilja:

- Vänta inte på besked från försäkringsbolaget innan man påbörjar att åtgärda sin skada. Gör det som känns vettigast för ögonblicket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".