Billigaste maten i Skaraborg finns i Skövde

Maten i butikerna i Skaraborg har blivit billigare, jämfört med resten av landet. I alla fall om man ska tro PRO: s årliga prisundersökning som presenterades under onsdagen.

Den billigaste matbutiken, bland de undersökta i Skaraborg, blev Ica Maxi i Skövde vars matkorg var 185 kronor billigare än genomsnittet.

- Vi har kommit fram till att priserna ligger relativt stabilt och det är tack vare konkurrensen, säger Ove Samuelsson från PRO i Skaraborg.

Enligt den årliga prisundersökning bland butiker i landet som PRO presenterade så ligger nu Skaraborg på en sjunde plats i landet, det är tre placeringar bättre än förra året.

Undersökningen går till så att PRO-medlemmar plockar en matkorg med bestämda varor och sedan jämför hur priset skiljer sig mellan butikerna.

- Det är en nyttig process för oss handlare med den här undersökningen, eftersom den håller oss vakna, säger Patrik Wiberg handlare på ICA Maxi Skövde.

Matkorgssnittet bland butikerna i Skarborg blev 1520 kr och den billigaste matbutiken, av de som undersökts, blev Ica Maxi i Skövde där den valda matkorgen gick på 1335 kr.

- Jag tycker att PRO absolut ska fortsätta med de här undersökningarna, säger Patrik Wiberg. 

Undersökta butiker

Billigast:
Skövde ICA Maxi 1 335 kr

Lidköping ICA Kvantum Hjertberg 1 369,20 kr

Götene ICA Kvantum 1 437,90 kr

Skara ICA Kvantum 1 465,95 kr

Töreboda ICA 1 516,80 kr

Karlsborg 1 521,10 kr

Falköping ICA Supermarket 1 527,90 kr

Nossebro ICA Supermarket 1 532,19 kr

Hjo ICA Supermarket 1 542,45 kr

Dyrast:
Götene: Coop Nära 1 699 kr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".