Dagis i Grästorp totalförstördes i brand

Delar av Lunneviskolan i Grästorp totalförstördes natten till lördag i en brand. Larmet kom vid kvart i nio på fredagskvällen och tre styrkor från räddningstjänsten västra Skaraborg arbetade sedan hela natten med att begränsa branden till skolans fritidsavdelning. Räddningstjänsten lyckades rädda resten av skolan från skador.

När räddningtjänsten kom fram var fritidsavdelningen redan övertänd:

- Lågorna gick redan i genom taket och hade redan fått rejält fäste. Vi förstod ju att vinkeldelen som fritidsavdelningen låg i kunde vi ju inte rädda, berättar insatsledaren P-G Freij.

Räddningtjänsten satsade istället på att begränsa branden och försöka rädda resten av skolbyggnade, vilket också lyckades.

Brandorsaken är ännu inte klarlagd, men polisen kommer göra en teknisk undersökning under lördagen. Men var branden startade råder det ingen tvekan om:

- Att det startade utvändigt i en papperskorg och emot en husvägg är helt klart, säger P-G Freij.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har rubricerat det hela som mordbrand. Men ingen människa skadades i branden.

Den flygel som totalförstördes hyste två förskoleklasser och fritidshemmet, och branden innebär att skolan nu står utan lokaler för ett 40-tal barn till hösten. Enligt skolans rektor ska man redan under lördagen börja lägga upp strategin för hur det hela ska hanteras.

- Det är inte så många veckor till vi börjar in igen, säger Kurt Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".