Ont om parkeringar på Kållandsö

Det blir trångt på vägarna till och från Kållandsö på söndagen när närmare 6 000 besökare väntas till Läckö slott. Samtidigt som säsongens publikmagnet Diggilooshowen spelas upp på slottets borggård så arrangerar Dafgårds 75-årsfest där för sina 3 000 anställda.

Det senaste tidens regn har ställt till det med parkeringsmöjligheterna. Delar av parkeringsområdena för de väntade 2 000 bilarna är vattensjuka och trots att Christer Svederberg som driver Läckö kungsgård ställer parkeringsmark till förfogande så vill arrangörerna uppmana besökare att samåka eller ta någon av de extrainsatta bussarna från Lidköping. För risken är att parkeringarna inte räcker till.

Det hela börjar redan vid lunchtid då 3 000 Dafgårdsanställda firar 75-årsjubilem med mat och besök på årets Läcköutställning. Vid kvällens föreställning av Diggiloogänget väntas ytterligare ett antal tusen besökare till Läckö.

Föreställningen har varit slutsåld sedan länge och polisen vädjar nu till trafikanter som inte har biljetter till föreställningen att välja ett annat utflyktsmål än Kållandsö idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista