Anlagd brand i Grästorp

Branden på Lunneviskolan i Grästorp i fredags kväll var anlagd. Det visar den tekniska undersökning som polisen gjort.
Branden förstörde skolans fritidsavdelning som beräknas kosta 10 miljoner kronor att återställa.

Enligt Tord Haraldsson på länkriminalen i Trollhättan ska branden startat på flera platser på skolans utsida, och det hela rubriceras nu som grov mordbrand.

På lördagskvällen hördes flera vittnen som sett brandförloppet, men ännu finns ingen misstänkt gärningman. Polisen vill gärna komma i kontakt med människor som kommit till brandplatsen innan räddningtjänsten kom fram, bland annat flera ungdomar som setts komma körde till skolan i EPA-traktorer.

Det var vid kvart i nio i fredags kväll som larmet kom om att det brann på Lunneviskolan. Skolans fritidsavdelning totalförstördes i branden, men resten av skolan skadades inte.

Lunneviskolans rektor Kurt Eriksson är bestört över beskedet att någon medvetet tänt på skolan och skapat sådan förstörelse. Han hoppas nu att branden i fredags kväll var en engångsföreteelse, och han är tveksam till om förövarna verkligen hade tänkt sig den här förstörelsen:

- Jag funderar på hur de som har gjort det här, hur de känner sig. De mår nog inte särskilt bra tror jag.

Kommunen har under helgen träffat försäkringsbolag för att diskutera återuppbyggnaden och också tittat på hur man ska lösa lokalfrågan för de två förskoleklasser och den fritidsavdelning som nu är förstörd. Än är det inte helt klart, men lösningen blir troligen en paviljong som kommunen kan hyra under återuppbyggnaden.

Kommunen räknar med att det tar ett år att bygga upp den eldhärjade byggnaden och kostnaden blir minst tio miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista