Inga spår efter mordbrännare i Grästorp

Polisen har ännu inga spår efter den eller de som i fredags tände eld på Lunneviskolan i Grästorp, utan vädjar till allmänheten om tips. För kommunen ställer den nedbrunna avdelningen till problem inför skolstarten.

Bland annat vill polisen komma i kontakt med personer som kom till brandplatsen innan räddningstjänsten kom fram. Det gäller exempelvis flera ungdomar som kom till platsen i så kallade epa-traktorer. Branden har enligt polisen startat på flera ställen samtidigt och fritidsavdelningen på Lunneviskolan totalförstördes.
– Det känns både overkligt och hemskt, säger Jannette Ojala, som jobbade i den nerbrunna delen av skolan.
Hon och hennes arbetskamrater vet nu inte hur det kommer att lösas med deras arbetsplats till hösten. Avdelningen var nyrenoverad och att bygga upp den på nytt beräknas kosta minst 10 miljoner kronor.

Många Grästorpsbor blev vittnen till den våldsamma branden i fredags.
– Det började brinna mer och mer, säger Jan Malmqvist, som bor granne med skolan. Det är fruktansvärt att någon kan göra nåt sånt här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".