Föreningslivet vill göra Grästorp till idrottskommun

Diskussioner pågår just nu mellan föreningslivet och Grästorps kommun om en evenemangshall för idrott för upp till 300 miljoner.

Efter framgångarna med kultursatsningarna i grannkommunen Vara, med bland annat Vara konserthus och utnämningen till årets kulturkommun, formas nu planer på en liknande satsning i Grästorp - fast då för idrottsevenemang.

- Idrott och social fostran är väldigt bra att marknadsföra sig på. Jag tror vi kan få mycket nyinflyttningar till Grästorp på det här sättet, säger en av initiativtagarna, Johan Dahlin, ordförande i Grästorps IK.

Planerna är fortfarande i ett tidigt stadium och ett förslag ligger nu under lupp på kommunen. Tanken är till en början att de cirka 20 - 50 miljoner som en reparation eller nybyggnad av ishallen skulle kostat istället läggs på ett mer storskaligt projekt.

Inomhusskidbana, ishall, bowlinghall, pistolskyttehall, bågskyttehall, boulebana, styrketräningshall och spinninghall. Dessutom vandrarhem, turistbyrå, café och restaurang för upp till 300 personer.

Johan Dahlin tror att en hall för idrottsevenemang i hundramiljonersklassen faktiskt kan bli verklighet.

- Ja, det är jag övertygad om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".