Britt-Marie från Falköping kämpar mot A-kassan

Britt-Marie Samuelsson från Falköping har ett fast jobb på 75 procent, och blev av med sin deltida A-kasseersättning när hon vägrade söka heltidsjobb i andra delar av landet.

Hon hoppades nu få tillbaka rätten att stämpla upp till heltid, men det sa a-kassan nej till.

Själv är hon besviken, inte minst eftersom flera debattörer, bland andra arbetsmarknadsministern själv, anser att hon har blivit felaktigt behandlad.

- Jag trodde nog att detta skulle gå igenom. Jag blev väldigt besviken, säger hon.

Det är de skärpta reglerna för deltidsarbetslösa som drabbat Britt-Marie Samuelsson. Hon har ett fast jobb på 75 procent hon naturligtvis inte vill lämna.

Dessutom har hon ett nioårigt barn som går i skola i Falköping. Det gör att hon tycker det är ännu mer orimligt att börja söka heltidstjänster över hela landet och eventuellt flytta till en helt annan ort. 

A-kassans beslut kan överklagas hela vägen via länsrätt, kammarrätt upp till regeringsrätt. Britt-Marie nöjer sig därför inte med detta, hon tänker överklaga.

- Folk säger till mig att inte ge upp. Det är fel av A-kassan att göra på det här sättet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".