97 procent får jobb efter riskutbildning

Räddningsskolan i Skövde hotas av nedläggning - men skolans utbildning fortsätter att vara framgångsrik. En ny studie visar att nästan alla får jobb efter examen i Räddningsverkets utbildning i risk och säkerhet.

Räddningsverkets skolor runt om i landet hotas av antingen nedskärning eller att helt läggas ned, i en utredning om hur den nya krismyndigheten ska se ut.

Men skolorna fortsätter att producera en risk och säkerhetsutbildning där nästan alla får jobb efter examen. 97 procent i den senaste kullen utbildade har enligt enkäten fått jobb. De allra flesta inom kommunal räddningstjänst.

Frågan är om den här statistiken kan förbättra oddsen för till exempel Räddningsskolan i Skövde när det gäller att undgå nedläggning.

Detta vill SRV:s generaldirektör Göran Gunnarsson inte säga något om. Att verkets skolor har eftertraktade utbildningar är  känt sen tidigare , och först senare i höst ska Räddningsverket ge sina kommentarer till förslaget att lägga ned bland annat i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".