SAIK vill värva spelare från Nigeria

Fotbollsklubben Skövde AIK i division I är på väg att värva flera spelare från Nigeria. Klubben har haft kontakt med tre spelare av hög klass och som var tänkta att anlända till Sverige i helgen.
Men av oklara anledningar har de tre spelarna inte dykt upp och det är oklart om och när de kommer till Sverige och Skövde.

Skövde AIK:s mål är en plats i superettan, och för att nå dit är man beredd att nu i höst förstärka truppen med flera spelare.

Klubben har haft kontakt med en nigeriansk spelaragent bosatt i London, och som i sin tur vaskat fram tre spelare som enligt SAIK:s sport chef Bo Johansson håller hög klass.

Tanken var att spelarna i dagarna skulle anlänt till Sverige.

Men nu i helgen fick Skövde AIK besked att så inte blev fallet. Det finns uppgifter om att de tre spelarna skulle ha rånats på väg till flygplatsen, och att de därför inte kom i väg, men det får betraktas som en osäker uppgift.

I nuläget är det ingen i klubben som vet om de tre spelarna kommer hit, och i så fall när.

Skövde AIK:s ledning hoppas fortfarande att planerna går i lås. Några reservnamn har man inte.

Sportchefen Bo Johansson säger till Sveriges Radio Skaraborg att det inte är aktuellt att värva några andra utländska spelare i höst, om det här skulle gå i stöpet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".