Stärkt bevakning i Grästorp efter anlagda bränder

I helgen drabbades Grästorp av den andra anlagda branden på en vecka. Förra lördagen brändes en del av Lunneviskolan ner och i lörsdags var det en förpackningsindustri som drabbades. Nu förstärker kommunen bevakningen.

Skadorna i helgens brand blev inte lika omfattande som förra veckans brand, då en hel avdelning på Lunneviskolan förstördes. Enligt polisen är det ännu för tidigt att säga vad det finns för kopplingar mellan de två bränderna.
– Vi har inte kunnat säkra något samband, säger Eva Carlsson på polisen i Lidköping. Men det är ju mycket olyckligt att vi har kunnat konstatera två anlagda bränder under så kort tid.

Också kommunledningen oroas över de två anlagda bränderna och kommer nu att se till bevakningen stärks nattetid i Grästorp.
– Vi ökar tillfälligt bevakningen vi har med ett privat bevakningsföretag, säger kommunalrådet Roger Andersson. Fastigheter där människor bor och skolor är extra viktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".