Tidskrift beskriver homosexuella som hot

Den kristna tidskriften ”Flammor” som propagerar mot homosexualitet och islam har flera hundra prenumeranter i Skaraborg och tidskriften trycks i Falköping.
”Flammor” delades också ut på Pingstkyrkan i Falköpings tältmöte som startade förra veckan.

I tidskriftens senaste nummer finns artikeln ”Sverige är dagens Sodom” där homosexuella beskrivs som ett stort hot mot vårt samhälle - homosexuella har blivit allt fräckare och kräver rättigheter.

- Idealet är det heterosexuell familjen, och det vi får försöka slå vakt om, säger Holger Nilsson, ansvarig utgivare för ”Flammor”.

Han är förvånad över att artiklarna väcker uppmärksamhet.

- Det är konstigt att det överhuvudtaget väcker reaktioner, säger Holger Nilsson.

Tidskriften har enligt Holger Nilsson 7 000 prenumeranter varav flera hundra i Skaraborg, både privatpersoner och frikyrkor. Tidskriften trycks på tryckeriet Svärd och söner i Falköping och Sveriges Radio Skaraborg har sökt ansvariga på tryckeriet för att få svar på hur de ser på innehållet i tidningen de trycker. De har dock avböjt att kommentera.

Georg Svéd arbetar som kanslichef på Homo, ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning och han menar att kränkande uttalanden mot homosexuella oftast accepteras lättare om de sägs i religionens namn:

- Man har tycker jag ibland större tolerans för uttalanden som är kränkande eller ganska svepande om det grundas på religiös övertygelse eller tro.

Han anser dock att religionen inte ska användas som ett alibi för att kränka andra:

- Jag tycker inte det är okej att kränka människor bara för att man säger amen efteråt, säger Georg Svéd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".