Politiker vill granska närheten till ambulans

Efter den senaste tidens händelser i främst Lidköping, där ambulanser dröjt länge eller inte kommit alls, kräver nu sjukvårdspolitiker en granskning av hur SOS Alarm sköter dirigeringen av ambulanserna.

- Andra fordon ska dirigeras mot Lidköping när ambulanser är upptagna där, säger Centerns Bengt Andersson, ordförande i västra sjukvårdsnämnden.

Bengt Andersson misstänker efter alla incidenter med ambulanser att Lidköpingsområdet dräneras på ambulanser utan att få täckning från andra områden. Ansvaret menar han ligger hos SOS Alarm som inte tillräckligt bra dirigerar om ambulanserna när det behövs.

Det är alltså enligt Bengt Andersson inte fler ambulanser som behövs, utan en bättre styrning, och nu vill han ha en granskning av organisationen i allmänhet och i synnerhet hur SOS Alarm skött dirigeringen av ambulanserna i Skaraborg.

- De ska se till att det finns ambulanser tillgängliga över hela Skaraborg, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista