Nya arbetstider ger fler ambulanser?

Ambulansverksamheten i Skaraborg är förlagd delvis på fel tider under dygnet. Det anser styrelsen för Skaraborgs sjukhus som menar att det kan vara en orsak till att det ibland är svårt att få ambulanserna i västra Skaraborg att räcka till.

Lars Nilsson från Örslösa utanför Lidköping är ledamot i styrelsen. Han berättar att sjukhusstyrelsen vill nu undersöka om det går att få en bättre tillgänglighet på ambulanser genom att ändra på personalens arbetstider.

- Det är värt att titta på, säger han.

Under veckan har ett antal fall lyfts fram där ambulanser antingen kommit sent eller inte alls.

Sedan rapporteringen inleddes har flera personer ringt Radio Skaraborg och berättat om liknande erfarenheter som drabbat anhöriga som blivit sjuka. Bristen på ambulanser tycks oftast uppstå i Lidköpingsområdet, och nu vill sjukvårdspolitiker i hälso- och sjukvårdsnämnden granska ambulansverksamheten.

Styrelsen för Skaraborgs sjukhus är däremot en helt opolitisk styrelse, men även där vill man alltså se över hur ambulanssjukvården är organiserad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista