Avstängd gata upprör raggare i Falköping

Under lördagen samlas drygt 1000 raggarbilar i Falköping på Nasco Yankees årliga bilutställning. Efter utställning defilerar bilarna i stan på ”Ströget”.
Eller så har det i alla fall varit tidigare och var planerat i år också. Men i år har polisen stängt av Ströget i en riktning.

Den avstängda gatan upprör arrangörsföreningen Nasco Yankees.

- Det kommer ställa till bekymmer för oss, säger föreningens kassör Caroline Angel.

Att Sveriges längsta strög stängs av i en riktning från klockan 15 på lördagen kan enligt Caroline Angel göra raggarträffen stökigare än vanligt då de tusen raggarbilarna rör sig över hela stan istället för bara en gata.

- Förut har det varit en given slinga som besökare hållit sig till. Nu får alla göra sin egen lösning och virra runt på stan, säger Caroline Angel.

Och besökare har redan reagerat:

- Vi har fått väldigt mycket negativa reaktioner. Både från sådana som är här på träffen, från näringsidkare på stan, och från Falköpingsbor.

Polisen har stängt av Ströget - eller S:t Olofsgatan som den heter - i norrgående riktning för att underlätta för räddningsfordon att komma fram.

- Om uttryckningssfordon ska komma så åker de ju inte Ströget ner ändå till den som nödställd, utan de väljer ju en tvärgata för att komm fort på plats, säger Caroline Angel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista