Spannmålsanalys på Internet

Bönderna som lämnar spannmål till Lantmännens anläggning i Lidköping kommer i år att erbjudas att få skördens analysresultat över Internet.
På det här viset kan lantbrukarna få resultatet av kvalitetsproverna på spannmålet mycket snabbare än tidigare och kan på så sätt veta hur mycket de kommer få betalt och när bästa tiden för skörd är.

Lantmännen i Lidköping kommer i år att erbjuda lantbrukare som levererar spannmål till anläggningen att få analysresultat av säden på webben. På så sätt får bönderna reda på resultaten mycket snabbare än tidigare då det skickades ut med post.

På Lantmännen har man de senaste åren märkt att allt fler bönder loggar in på Lantmännen Online och uträttar sina ärenden via internet, exempelvis beställa hem foder eller kolla upp dagsaktuella priser.

Håkan Dalemo, lantbrukare i från Götene, tycker att detta är en stor fördel för bönderna. För honom är datorn idag en viktigt del i arbetet på gården.

- Man är mer uppdaterad, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista