Ginza satsar på nätmusik

I höst kommer postorderföretaget Ginza i Fåglum kommer att satsa stort på nedladdningsbar musik över nätet.
Satsningen kommer att utöka sortimentet med miljoner låtar:
– Det är den största fördelen. Och att kunderna kan köpa något och få leverans med en gång, säger Nisse Jonsson, inköpschef på Ginza.

Inne på Ginzas stora lager i Fåglum är det fullproppat med cd, dvd och dataspel. Men vem vet hur lagret kommer att se ut i framtiden. Nu ska nämligen kunderna få möjlighet att tanka hem sin musik genom datorn.

Under hösten ska postorderföretagen utöka sitt sortiment för att hänga med i branschens utveckling och satsar därför på downloads, alltså nedladdningsbara musikfiler som man köper via Internet.

Satsar även på CD och DVD
Satsningen blir omfattande men kommer ändå bara att vara ett komplement till det ordinarie CD-sortimentet, åtminstone till en början, säger Nisse Jonsson. 

Trots att Ginza liksom många andra musikhandlare märkt av en minskning i skivförsäljningen så ser Nisse Jonsson positivt på framtiden för CD: n. Därför har företaget nu påbörjat en utökning även av det vanliga postordersortimentet på CD och DVD. Nisse Jonsson tror att det är nödvändigt för att klara sig i den tuffa kampen om kunderna:

- Vi är lyckligt lottade jämfört med många andra på så sätt att vi inte tappat lika mycket, men vi måste satsa på det vi är duktigast på och har gjort länge. Sedan vet man aldrig hur det ser ut som tio år…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista