Sexdömd styvpappa fick straffet skärpt

Den 40-årige styvfar från Skövde som dömts av tingsrätten till sex års fängelse för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av sin styvdotter får straffet skärpt av Göta Hovrätt.

Mannen som varit flickans styvfar sedan hon var två år överklagade den dom han fick i Skövde Tingsrätt på 6 års fängelse.

Den 40-årige mannen har hävdat att han är oskyldig och att det handlat om beskyllningar från styvdottern för att hon är svartjuk på mannens relation med hennes mamma.

Men Göta Hovrätt dömer nu alltså mannen istället till sju års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och höjer det skadestånd han ska betala till flickan.

Enligt hovrätten har övergreppen varit mycket grova och styvpappan har ibland flera gånger om dagen utsatt stydottern för våldtäkter som orskakat långvarig smärta.

Övergreppen har också lett till svår ångest och mardrömmar hos flickan som idag får antidepressiva och ångestdämpande mediciner.

Under åren 2004 till 2007 förgrep mannen sig på sin styvdotter, mestadels i familjens bostad på en ort i Falköpings kommun, men även på andra platser.

Hennes mamma var ofta hemma då övergreppen skedde, men hon märkte inte något av det som hände mellan styvdottern och styvfadern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista