Man fick tre års fängelse - misshandlade och hotade flickvännen

En 28-årig man från Göteborg har dömts vid Mariestads tingsrätt för bland annat grov kvinnofridskränkning. Mannen misshandlade sin flickvän i Töreboda vid upprepade tillfällen.

28-åringen har åkt in och ut ur fängelse. Flickvännen träffade han 2005 när han avtjänade ett fängelsestraff på Johannesbergsanstalten i Mariestad.

När han kom ut umgicks de men efter ett tag började han bli våldsam. Det började med knuffar och verbal misshandel, men efterhand blev misshandeln mer brutal. Förhållandet fortsatte ändå och när mannen ibland satt i fängelse skrev han kärleksfulla brev till flickvännen.

28-åringen blev mer och mer kontrollerande och påverkad av GHB läste han ett sms till flickvännen från en annan man. 28-åringen tog tag i flickvännens hår och drog ner henne för trapporna.

Han tog fram en revolver och slog henne med i huvudet och hotade henne till livet. Senare sköt han också genom ytterdörren med vapnet. Vid ett annat tillfälle hotade han kvinnan med kniv och visade henne en plats i skogen där hans skulle gräva ner henne.

28-åringen får sitta kvar i häkte tills att domen träder i kraft eftersom han under häktningstiden försökt meddela anhöriga om att ”de vet vad de ska göra” med flickvännen.

Han döms nu till fängelse i tre år för bland annat grov kvinnofridskränkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista