Misstänkt för våldtäktsförsök hittades av offrets far

En pappa i Skara hittade själv den 60-årige man som misstänks för försök till våldtäkt av hans son. Mannens 14-årige son utsattes för ett våldtäktsförsök och grova övergrepp i en tvättstuga, och när polisen efter ett dygn inte gripit den misstänkte tog pappan saken i egna händer.

- Jag såg honom utanför biblioteket i Skara, tog en bild med mobilen som jag skickade till min son och fick bekräftat att han var rätt man. Han gick in på biblioteket då fick jag hjälp av personalen att hålla honom fast där tills polisen kom, berättar pappan.

När pojken blev överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök i tisdags var stora delar av Skaraborgs poliskår i Grästorp där en sprängladdning hade hittats.

De poliser som till slut kom ursäktade sig mycket till pappan för att det tagit så lång tid. 40 minuter fick den skärrade familjen vänta.

Dagen efteråt fick pappan själv agera polis genom att själv föra ett vittne till polisstaitonen. Vittnet lämnade där uppgifter om signalement på den misstänkte och var han bor.

Ett dygn senare när pappan ringer till polisen har ingenting hänt och pappan tar återigen saken i egna händer. Den 14-årige sonen blev mycket orolig när han fick veta att polisen inte gjort något ingripande.

- Han var orolig för att mannen skulle komma undan och komma och döda honom, berättar en familjemedlem.

Polisen avböjer att kommentera händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista