Varabo åtalad för mord

En 23-årig man från Varatrakten har åtalats misstänkt för mord sedan han kört över en 26-årig man från Nol med sin bil.
Gnabb om skadegörelse slutade med att 26-åringen miste livet.
– Det är oerhört tragiskt att något så banalt ska sluta så, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge som har lett förundersökningen.

Gärningsmannen och offret var helt obekanta för varandra när 26-åringen från Nol i slutet av maj kom gåendes till rastplatsen i Alafors. Han hade reagerat på den skadegörelse som pågick på rastplatsen. När han försökte avbryta förstörelsen blev det diskussioner och bråk:

– Det har slutat med att han som nu är åtalad har kört över målsäganden med sin bil, i det här fallet en van som väger 2,4 ton. Han har kört häftigt emot målsäganden och det har gjort att han omedelbart har avlidit, säger Daniel Edsbagge.

Den åtalade hade en alkoholhalt på närmare 0,7 promille i blodet och påstår själv att han inte har några minnesbilder.

Han åtalas nu för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död samt rattfylleri. I första hand vill Daniel Edsbagge ha honom dömd för mord och yrkar på tio års fängelse eller livstid.

– Kör man på någon med en så stor och tung bil och så häftigt så får man räkna med att den personen dör. Han gjorde det ändå och då menar jag att han haft för avsikt att döda honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista