Krav på ringled runt Kvänum

I det lilla industrisamhället Kvänum på Varaslätten rullar den tunga trafiken tvärs igenom samhället.
I tio års tid har kommunen och Vägverket diskuterat en ringled - men inget händer.
Henric Dahlin (c) har tröttnat.

Kvänum på Varaslätten, en liten industriort förutan ringled. Eftersom samhället är ovanligt rikt på små- och medelstora tillverkningsföretag rullar alla tunga fordonstransporter tvärs genom centrum. Till och med nu mitt under semestrarna så stånkar långtradarna fram utmed Storgatan, många på väg ut till E 20 en dryg halvmil därifrån.  

Ironiskt nog så finns det en ringled för den tunga trafiken - på pappret. Sedan 10 år är leden inritad på kartan men inget händer.
Under tiden har situationen förvärrats, säger centerpolitikern Henric Dahlin:

– Nu är gatan som går tvärs igenom ombyggd så att den blivit smalare. Vi vill ha fart på diskussionen om ringleden så att vi slipper den tunga trafiken.

Henric Dahlin har börjat tappa tålamodet:

– Jag och Martin Kvist (c) kommer att driva det här i våra nämnder. Nu när många företag satsat och skaffat nya arbetstillfällen till orten så är det synnerligen aktuellt att göra något åt saken, säger han.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista