Polisstyrelsen beklagar sent gripande av sexualbrottsling

En pappa i Skara grep under onsdagen själv en tidigare dömd sexualbrottsling som misstänks för övergrepp mot hans son. Trots att polisen fått många uppgifter om mannen från pojkens familj skedde inget gripande.

- Det är förfärligt. Polisstyrelsen har högsta prioritet på sådana här ärenden, säger Charlotte Nordström från Skara, ordförande i polisstyrelsen i Västra Götaland, som nu kräver en rapport om händelsen.

Under fredag förmiddag hålls häktningsförhandlingar mot den kände sexualbrottsling som misstänks för våldtäktsförsök mot en 14-årig pojke i Skara i tisdags.

Den 59-årige mannen har tidigare dömts till fängelse för liknande brott vid sex tillfällen.

Den längsta domen var tre år och sex månaders fängelse efter en våldtäkt mot en 15-årig flicka i Hässleholm år 2000. Mannen drog ner flickan i en källare där han förgrep sig på henne.

Senast dömdes han för sexuellt övergrepp och ofredande mot två pojkar, 10 och 12 år gamla, i Tranemo. Mannen fick då åtta månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista