SAIK-tränaren ursinnig på domare: "Jag vill inte se honom igen"

I division I i fotboll förlorade Skövde AIK på fredagskvällen borta mot FC Trollhättan med 2-0.
Första målet gjordes på en straff som först skapade förvirring och sedan heta känslor i Skövdelaget.
– Det var offside och domaren dömer straff. Fullständigt komplett idiotiskt. Jag vill helst inte se honom igen, säger Gudmundur Magnusson.

Situationen strax före händelsen var något tilltrasslad. I Skövdes straffområde studsade bollen plötsligt fram till Trollhättans Andreas Wiklund som kom helt fri med Skövdes målvakt Daniel Jönsson.

Jönsson fällde Wiklund och domaren Roger Persson pekade direkt mot straffpunkten. Hans assisterande domare hade dock höjt sin flagga för offside. När domaren förstod detta joggade han ut till kortlinjen för att konsultera sin kollega och meddelade sedan att han stod fast vid sin bedömning och att det skulle bli straff.  

- Assisterande domare hade ju vinkat men domaren tittar inte ens utan blåser för straff. Helt otroligt! säger Skövdes tränare Gudmundur Magnusson. 

Wiklund stod i offsideposition när bollen slogs mot honom men enligt domarens bedömning gick bollen på en Skövdespelare till honom, därför var det inte offside.

Gudmundur Magnusson var för upprörd för att ta emot någon förklarning:

– Jag tänker inte prata med honom. Det är för låg nivå på honom för att jag överhuvudtaget ska vilja det.  

I den andra halvleken präglades spelet av slarv från båda lagen och det blev aldrig någon välspelad match. Med en kvart kvar punkterades tillställningen när Andreas Wiklund nickade in 2-0. 

– Jag tycker att vi kom igång hyfsat och fick matchen dit vi ville tills att domaren gick in och tog tag i saker och ting, säger Magnusson och skakar på huvudet.

FCT - Skövde AIK 2-0 (1-0)
Mål FCT: Rickard Kapella Karlsson (40, str), Andreas Wiklund (76)
Plats: Edsborg
Publik: 663

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista