Grästorps konserthus blir skola i höst

Ett 40-tal Grästorpsbarn får i höst gå i skolan i Konserthuset i Grästorp.
Egentligen skulle de ha gått till Lunneviskolan, men delar av skolan totalförstördes vid en anlagd brand i mitten av juli.
- Det är klart att det inte blir lika bra som Lunnevi, men så är det ju, säger skolchefen Ove Johansson.

Det barn barnen i två förskoleklasser och ett på fritidshem som berörs. Nästa vecka ska miljö och byggkontoret besluta om konserthuset kan användas som tillfällig skola, då är det två veckors spelrum tills eleverna är på plats för sina första pirrande skoldagar, men Ove Johansson tror att allt hinner bli klart till skolstarten:

– Det är en del material som ska fram också så. Mycket jobb, men vi räknar med att det ska funka.

En flygel vid Lunneviskolan totalförstördes vid den anlagda branden fredagen den 13: e juli. I dag är byggnaden helt riven och en stor presenning skyddar den del av skolan som klarade sig undan lågorna. Inom kort kommer arbetet där påbörjas:

– Återuppbyggnaden av den del som brann ska påbörjas så snart som möjligt och beräknas vara klar till årsskiftet, säger Ove Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista