Stenstorpsflygare siktar på konstflygmedalj i NM

Svenska konstflygare har under den gångna helgen övat i Skövde. De laddade upp inför det Nordiska Konstflygmästerskapet som hålls i Norge 10-12 augusti.

Ett av de största svenska hoppen är Anders Trygg från Stenstorp som tävlar i Sportsmanklassen och träningslägret handlade för honom mest om att finslipa luftturerna.

- Det handlar om att finslipa loopingar, vertikala linjer, lodrätt linjer. men samtidigt också att träffas och stämma av erfarenheter och planer för framtiden, säger Anders Trygg.

Det handlar alltså om konstflyg med motorflygplan - looper lodrätt upp och lika lodrätt ner och så flyga lite upp och ner - allt enligt förutsbestämde program.

Vann SM
Anders Trygg tävlade första gången i konstflyg med motorflygplan i somras, då i SM. Det gick mycket bra och han vann sin klass.

Planet han flyger är en Steen Skybolt och det är ingen oerfaren pilot som lyfter, Anders flyger i det privata charterturister och innan han började tävla med motorflygplan tävlade han med segelflygplan.

Vill ta medalj
Efter en flygtur där kroppen påverkats av en hel del både positiva och negativa g-krafter berättar Anders att han siktar högt inför det nordiska mästerskapet.

- Det jag definitivt vill se är att jag tar någon form av medalj, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista