Falköpingsbor trötta på gropig gata

Flera av de boende runt Sten Sturegatan i centrala Falköping är missnöjda över att gatan under flera år har varit sliten och i mycket dåligt skick. Och trots att problemen kom till kommunens kännedom för flera år sedan har inget gjorts.

Lennart Ek, en av de som bor utmed gatan, tycker att det är dags för kommunen att laga vägen.

- Det är guppigt och slagit och sättningar. en bergochdalbana bitvis. Den är trafikfarlig, säger Lennart Ek.

Sten Sturegatan ligger på en gammal mosse, samtidigt som rörsystemet i marken är gammalt vilket har fått till följd att gatan blivit ojämn och gropig.

Enligt Lennart Ek är det ett 40-tal hushåll som under lång tid har fått stå ut med den dåliga gatan. Han tog kontakt med kommunen för fem-sex år sedan men sedan dess har ingenting hänt.

Enligt Sören Landin, gatuchef i Falköpings kommun, så ska gatan lagas. Han säger att om gatan bara ska lappas med asfalt på kort sikt så kommer det ske inom ett par veckor. Om man måste göra ett mer omfattande reparationsarbete på rörsystemet under gatan så dröjer det nog ett par månader.

Och Sören Landin medger att kommunen känt till gatproblemen i flera år:

- Det har varit känt, det är ingen tvekan om. Vi har diskuterat vilka åtgärder som ska göras. Det är lite komplicerat och sedan har det varit en kostnadsfråga. Men något kommer göras när de kommer tillbaka från semestrarna, säger Sören Landin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista