Skaraborg kräver TV för sina Arnmiljoner

De kommuner i Skaraborg som satsat pengar i Arnfilmerna kommer att kräva att Svensk Filmindustri följer avtalet och gör en TV-serie, även om SVT nu dragit sig ur. Att Arn visas på både bio och TV är en förutsättning om SF vill ha de 16 miljoner som kommunerna och Film i väst bidrar med. Det säger Bengt Toll, utvecklingschef på Film i Väst.

Kommunerna i Skaraborg har bidragit med sex miljoner kronor, och Film i Väst har bidragit med tio miljoner till Arninspelningen.
- Enligt överenskommelsen ska det bli två filmer och en TV-serie, det är den exponering vi har diskuterat från början, säger Bengt Toll på Film i Väst.
- Det intressanta för Skaraborg är eftermarknaden, med den arnturism vi räknar med, och det förutsätter att Arn visas inte bara på bio utan också på TV, såväl i Sverige som i andra länder, enligt Bengt Toll.

Om SF inte följer detta är västsverige inte berett att betala så mycket som utlovat.
Producenten Valdemar Bergendahl säger till Radio Skaraborg att man kommer att lösa problemen med TV-visningen inom två veckor - sannolikt så är svaret TV4.

Och Bengt Toll på Film i Väst är tvärsäker på att det blir en TV-serie.
- Hela den här världen består av film och TV. Det ena förutsätter det andra, så det är klart att det blir en TV-serie, säger Bengt Toll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista