Bergheden överklagar djurförbud

Den moderata riksdagsmannen Sten Bergheden tänker nu överklaga Länsstyrelsens beslut att förbjuda honom att äga hästar. Bakgrunden är en anonym anmälan om att politikerns hästar på gården vanvårdades.

Sten Bergheden har tidigare förklarat att djuren stod under behandling för en hovåkomma och det var därför hästarna var avmagrade. För honom är det nu en självklarhet att överklaga Länsstyrelsens beslutet.

- Vi är beredda att gå hur långt som helst. För att bli oskydligt anklagad är oerhört obehagligt, säger Sten Bergheden.

Han tycker dels att kommunens inspektörer gjorde en felaktig bedömning vid besöket på gården och dels att Länsstyrelsen inte tagit de uppgifter han lämnat i tillräckligt beaktande.

Nu vill han att hela saken prövas av Länsrätten.

Det handlar om att rentvå sitt namn, säger Sten Bergheden, som den offentliga person han är fått ta emot en hel del synpunkter på sin djurhållning.

- Det är mycket jobbigt att bli dömd innan jag faktiskt är dömd. Jag hoppas att saken får en sakligt och rättslig prövning så att vi kan få fram vad sanningen är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista