"Altanliga" tros härja i Skaraborg

Mycket tyder på att den så kallade altanligan slagit till i Skaraborg. Vid åtminstone 25 villainbrott i västsverige i sommar har tjuvarna tagit sin in genom att montera bort en fönsterruta.
Och precis så gick det till i Vara natten till i torsdags då tre villor i samma kvarter fick påhälsning.  

Den så kallade altanligan - om det nu rör sig om en och samma liga - har varit runt på flera håll i västsverige i sommar; nere i Halland, i Boråstrakten och Ljungskile.

Enligt Eva Karlsson, utredningsbefäl på Lidköpingspolisen, kan det varit samma inbrottstjuvar som slog till i Vara:

- Det kan det mycket väl vara, men vi kan ju inte säga det med säkerhet när vi inte har några spår.

Precis som vid de tidigare inbrotten tog tjuvarna i Vara sig in i husen genom att montera bort en ruta in, trots att husägarna var hemma. I Vara låg husägarna och sov, och märkte inte att de haft inbrottstjuvar på besök förrän morgonen efter.

Nu stals inte något av större värde - några utländska mynt verkar vara det enda tjuvarna fick med sig. Visserligen stals ett säkerhetsskåp vid ett av inbrotten - men det hittade polisen en bit bort och inget verkar saknas. I ett av fallen i vara lyckades inte ens tjuvarna ta sig in i huset.

Nu arbetar polisen vidare med utredningen - men utan att ha några egentliga spår - allt man har att gå på är ett vittne som sett en Volvo i det drabbade kvarteret runt i klockan fyra natten till i torsdags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista