Fiskekort via sms

Nu ska det bli lättare att få tag i fiskekort dygnet runt - och det med hjälp av mobiltelefonen. Fritidsfiskare vid sjön Vristulven mellan Skövde och Mariestad kan numera köpa dygnsfiskekort via sms.

Enligt Mats Karlsson, ordförande i Vristulvens fiskevårdsområde, är det fritidsfiskarna själva som krävt snabbare och mera lättillgängliga fiskekort. För den som spontant vill ge sig ut att fiska klockan fem på morgonen kan det nämligen vara svårt att få tag i ett kort.

- Fiskekorten säljs ju ofta på bensinstationer och i kiosker, och då är ju inte de öppna utan man får vänta till åtta-nio, säger Mats Karlsson.

Han tror också att fiskekort via sms kommer underlätta för de som säljer korten, det blir ju mindre administrativt arbete.

- Dygnskorten är ju ofta relativt billiga, men det är lika mycket arbete med ett dygnskort som med att sälja ett årskort, säger Mats Karlsson.

Mobila fiskekort som Vristulvens fiskevårdsområdet nu testar tillsammans med Skaraborgs Fiskevattenägarförbund är en försöksverksamhet, och en så länge kan man bara köpa fiskekort via sms till just Vristulven. Men faller det hela väl ut kan verksamheten kanske utökas till andra fiskevatten i Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista