Trendiga kontor ger möbeljobb i Tibro

Möbelföretaget SA-möbler i Tibro har vuxit kraftigt det senaste året och nyanställer nu ytterligare.
Genom att rikta in sig på att bygga specialdesignade möbler till trendiga kontorsmiljöer inom IT- och finansbranschen har SA-möbler nästan förbubblat sin omsättning på bara två år.

I den mycket heta högkonjunkturen tjänar företagen stora pengar och nyanställer personal. Men kvalificerad personal inom bland annat IT, bank, finans, handel och media har blivit en bristvara och konkurrensen om arbetskraften tvingar arbetsgivarna att satsa mycket på arbetsmiljön, både vad gäller design och ergonomi.

- IT- och finanssidan gör allt finare kontor idag och vi gör möbler som passar in i den miljön, säger vd:n Kjell Hammar.

Fördubblad omsättning
SA-möblers samarbete med kända arkitektfirmor i Stockholm har varit mycket framgångsrikt vad gäller att sälja in nya kontorsmiljöer för krävande kunder.

För två år sen sålde företaget kontorsmöbler för runt 45 miljoner. I år når försäljningen upp i 80 miljoner kronor - nytt rekord i företagets historia.

Just nu nyanställs därför ytterligare fem maskinsnickare. Marianne Hägg från Tibro har precis fått fast jobb:

- Det känns jätteskönt att slippa jaga runt på andra ställen. Och jag tycker om att ta i lite och att ha ett stående jobb. Jag har alltid haft sittande jobb men tycker bättre om att vara lite rörlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".