Varabo döms för mord

En 23-årig man från Vara har dömts till tio års fängelse för mordet på en man på en rastplats utanför Göteborg tidigare i år.

Det var på en rastplats utanför Alafors norr om Kungälv i slutet av maj som Varabon hamnade i bråk med 26-åringen och till slut dödade honom.

Det hela började med att 26-åringen, som var på väg hem efter en utekväll, sade åt Varabon och hans kamrater att sluta vandalisera rastplatsen.

Bråk uppstod och 23-åringen slog en stol över mannens huvud och körde därefter över honom med sin skåpbil. 26-åringen skadades så illa att han avled omedelbart.

Den dömde Varabon uppger att han inte minns något från det ögonblick då han satte sig i bilen och varvade med motorn, men att han inte haft för avsikt att döda eller skada mannen.

Tingsrätten anser att 23-åringen inte haft direkt uppsåt att döda när han satte sig i bilen, men att han borde ha insett riskerna med att köra en nästan 2,5 ton tungt fordon i hög fart mot en annan person. Domen blev tio års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".