Kurser ska ge större upplevelse på konserthus

En ny utbildningssatsning i Vara ska ge kunskapstörstande besökare på Vara konserthus en fördjupad konsert- eller teaterupplevelse. Konserthuset ordnar i höst tillsammans med Vara folkhögskola, Vara lärcentrum och Folkuniversitetet endagarskurser inför vissa föreställningar.

Enligt Leif Karlsson, koordinator för vuxenutbildningen i Vara, är det den vetgiriga publiken som är anledningen till satsningen, som går under namnet Upplevelse+.

- Konserthuset har upplevt att det finns en stor efterfrågan på att kunna något innan man går på en upplevelse på konserthuset, säger han.

Föreläsare från Högskolan i Skövde och universitetet i Göteborg kommer hålla i endagarskurserna. Vid första tillfället är det upplevelsen av Bertolt Brechts Tolvskillingsoperan som ska fördjupas.

- Lördagen före (föreställningen) kommer man ha möjlighet att delta i en utbildning om den episka teatern och om Brecht på folkhögskolan här i Vara, berättar Leif Karlsson.

Vid ett annat tillfälle kommer det handla om symfonins historia.

- Man ska få med sig bakgrundskunskaper så att man kan få ut mer av upplevelsen, säger Leif Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".