Stall i sikte i Töreboda

Töreboda kommun har råd att lägga tre miljoner kronor så att ridskolan ska få ett nytt stall. Det konstaterade kommunstyrelsens arbetsutskott vid sitt möte på tisdagen.

Så sent som i förra veckan var kommunalrådet Lars-Åke Bergman tveksam till om det fanns pengar till ett nytt stall, men nu blir det ändå ett stallbygge.

- Så att ungdomarna inte behöver söka sig till andra orter och utöva sin sport, säger kommunalrådet.

Det nuvarande stallet är i så dåligt skick att hästklubben i Töreboda inte har fått någon ny arrendator efter att den förra slutade i våras. Just nu bedrivs ingen ridskola och de 160 eleverna får söka sig till andra ställen om de vill rida.

Och det dröjer ett bra tag innan det nya stallet kan börja byggas. Beslutet ska klubbas av kommunfullmäktige, och pengarna avsätts sedan i nästa års budget. Så det kan dra iväg fram till nästa höst innan stallbygget är klart:

-Det är ju inte bra naturligtvis, men jag har fått den uppfattningen att det viktiga just nu är att få ett besked, säger Lars-Åke Bergman.

Och Jörgen Källberg, ordförande i Hästklubben, blev mycket glad över beskedet, och säger att ahn har förståelse för att bygget kan dröja in på nästa år.
Enligt Jörgen Källberg har man nu chansen att få en arrendator som kan bedriva ridskolan.

- Vi har en på gång, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".