Flera anmälningar till Elevombudsmannen

Åtta anmälningar om skolor i Skaraborg har kommit in till  Skolverkets barn- och elevombud, BEO, som nu har verkat i ett och ett halvt år.

Skolverkets barn- och elevombud har till uppgift att stötta och hjälpa barn och elever som upplever att de blir kränkta i skolvardagen och sedan starten i april förra året har flera anmälningar gjorts av barn och elever i Skaraborgs kommuner.

- Elever som känner sig kränkta och inte får någon hjälp från skolan kan då vända sig till mig, säger Lars Arrhenius, Skolverkets BEO.

De åtta anmälningar som barn och elevombudet BEO fått in från Skaraborg sen starten gäller skolor Essunga, Vara, Mariestad, Götene, Gullspång och nu senast Falköping.

Fyra av de åtta anmälningarna jobbar BEO med just nu, en anmälan har avskrivits, en anmälan tog tillbaks och en anmälan behövde inte åtgärdas av BEO.

Bara en enda anmälan har hittills lett till att den berörda skolan blev ålagd av BEO att vidta åtgärder.

- Kommer jag fram till att barn har blivit utsatta och att skolan inte har gjort tillräckligt, då kan jag begära skadestånd av de ansvariga, säger Lars Arrhenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista