Skövde Nyheter läggs ner

Tidningen Skövde Nyheter läggs ner vid årsskiftet.
- Om en verksamhet inte går med vinst så måste man avveckla den. Jag måste ju det utifrån mitt ansvar, säger Dan Gilllblad, vd och ansvarig utgivare på Västgöta-Tidningar.
Vad som händer med de anställda är inte klart.

Sedan en tid har tidningen för små intäkter för att gå ihop ekonomiskt. Varför det blivit så vill Gillblad inte kommentera:

- Jag kom hit för två år sedan och konstaterade då hur situationen var och agerade utifrån det. Vad som hänt före det har jag inga aspekter på, säger han.  

Viss bemanning kommer att finnas kvar i Skövde. Delar av personalen ska nämligen förstärka Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet, vilka är de andra tidningarna inom Västgöta-Tidningar.

Tidningen kommer även att behålla en del personal för att sälja annonser. Hur många av de anställda på de 12 tjänsterna som får behålla jobbet är dock inte klart:

- Men vi kommer att minska bemanningen rätt rejält. Efter att de fackliga förhandliingarna är avslutade kommer berörd personal att meddelas om vad som kommer att hända.

Fackets reaktion
Alf Johanson ordföranden för journalisternas fackklubb på Västgötatidningar tycker att tidningenledningen för längre sedan kunde ha gjort något för att rädda tidningen.

- Skövde Nyheter förlorade mängder av läsare när tidningen bytte format och fick tidigare pressläggningstid. Vi har påpekat i flera år att det var ett stort misstag som borde rättats till, säger Alf Johansson.

Tidningen kommer att ges ut fram till årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista