Sverigedemokraterna i Skövde vill bli fler

Sverigedemokraterna i Skövde rekryterar aktiva medlemmar. I veckan får ett 40-tal personer en inbjudan till ett slutet möte. Sverigedemokraten Jan-Åke Johansson hoppas på god uppslutning, trots att det hittills varit väldigt svårt att värva medlemmar.

- Folk som går med i vårt parti blir stämplade som rasister och nazister och blir till och med av med sina jobb, säger Jan-Åke Johansson.

Det har inte varit lätt att få folk att bli medlemmar i Sverigedemokrterna och ännu svårare att värva aktiva medlemmar.

Därför har Jan-Åke Johansson tillsammans med en väldigt liten grupp utgjort partiet i Skövdetrakten.

Sedan Jan-Åke Johasson och partikamraten Kent Gustavsson valdes in i kommunfullmäktige förra året har de inte varit särskilt aktiva, men Jan-Åke Johansson hoppas kunna ändra på det under hösten.

I ett första steg bjuds 40 personer nu i veckan in till ett slutet möte. Det handlar då om personer som tidigare betalat in medlemsavgifter eller på annat sätt visat sympatier.

- Efter det kan det sedan bli tal om fler möten och jag hoppas att vi kan bli fler så vi vågar vara tuffare framöver, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista