"Ny bowlinghall kan slå ut andra"

Marknaden är mättad för bowlinghallar i Skaraborg, och bygget av en hall för nöjesbowling i Arena Skövde kan skapa problem för andra bowlinghallar. Det säger Christer Simonsson, kassör i Västergötlands Hallförening, som är en samarbetsorganisation för bowlinghallar.

Under de senaste åren har ett antal bowlinghallar i Sverige fått slå igen, för att konkurrensen blivit för stor. Christer Simonsson tar som exempel bowlinghallar i Halmstad och Varberg, som byggdes för ett par par år sedan men som redan lagts ner. Och i våras gick hallen i Norrköping omkull.

- Man fick inte in de intäkter man förväntade sig, säger Christer Simonsson.

Det finns alltså idag redan många bowlinghallar i Skaraborg, och enligt Christer Simonsson har ännu inte någon hall fått stänga igen. Samtidigt som han gläds över att bowlingmöjligheterna utökas i Skaraborg kan det ändå få ett bakslag framöver.

- Den så kallade nöjesbowlingen står generellt sett för 70 procent av intäkterna i hallarna, och det ska bekosta att de ordinarie tävlingsspelarna får reducerade priser. Och det kan bli problem om det blir för många, säger Christer Simonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista