Parkplaner visas i Mariestad

Gärdesparken och Humleparken i Mariestad är områden i förvandling. Bland annat ska hantverksskolan DaCapos sågverk placeras i Humleparken - något som väckt protester från det närliggande äldreboendet Humlet.
Processen inför bygget har nu nått dithän att det är det dags att visa upp byggplanerna för allmänheten.

Processen inför förändring och byggnation i Gärdesparken och Humleparken i anslutning till universitetsområdet är inne i sitt slutskede och byggplanerna ska visas för allmänheten, som kan lämna synpunkter innan byggplanerna fastställs.

Inför hantverksskolan DaCapos flytt till Humleparken kom protester från äldreboendet Humlet, där man oroade sig för störande buller från timmertransporter och sågverk. Och det är någonting som kommunen tagit hänsyn till och ändringarna syns i det utställda materialet. Bland annat har transporterna förbi äldreboendet tagits bort.

- Sedan har vi säkrat bullret. Det ska inte bli några störningar, säger Claes-Göran Crommert.

Fortfarande finns möjlighet att tycka till om byggplanerna. Fram till den 7 november kan allmänheten lämna skriftliga synpunkter till kommunstyrelsen.

- Det är välkommet med synpunkter, säger Claes-Göran Crommert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista