Inomhuscup i fotboll läggs ner

Ulvåkers IF tvingas lägga ned sin inomhuscup Vinterulven som i fjol lockade ett 100-tal lag. Detta på grund av att Svenska Fotbollförbundet enbart tillåter inomhusvarianten futsal som utgångspunkt för inomhusturneringar.
Föreningen fick inte dispens för att genomföra cupen enligt traditionella regler, och då såg sig klubben tvugna att helt lägga ner sin cup.

- Först ger förbundet bidrag till att bygga inomhushallar för fotboll året runt och sedan tar den bort möjligheten att spela, det rimmar illa, säger Jan-Olof Berggren är ordförande i Ulvåkers IF.

Ulvåkers inomhushall har konstgräs. Inomhusvarianten futsal har kommit starkt på senare år ska spelas på hallgolv, med en annan storlek och med ett mer omfattande regelverk.

Att Fotbollförbundet nu vill bort från den traditionella inomhusfotbollen till förmån för futsal anser Ulvåker vara felaktigt och dessutom ologiskt, när ju samma Fotbollförbund tidigare gett stöd till inomhushallar som den i Ulvåker.

Nu har klubben skrivit ett protestbrev till förbundet med hopp en förändring, Jan -Olof Berggren säger att det finns ett stort stöd bland ungdomsledarna i många föreningar.

- Vi hoppas att andra klubbar nu hänger på och skriver till förbundet. Det borde bli en väckarklocka som får förbundet att ändra sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista