Nätenkät ger kommuner svar om utbildningar

I höst ska ett stort antal av Västsveriges kommuner genomföra en enkät bland sina invånare på nätet. I enkäten vill kommunerna ha svar på vad invånarna och företagen på orten tycker att man ska satsa på för utbildningar i framtiden.

- Jag vill ju att vi ska satsa på utbildningar som verkligen är önskade. Kanske finns det ett behov som vi inte sett så tydligt, säger Anna Bolander, verksamhetschef på Högskolan Online i Lidköping

Totalt är det 26 kommuner som samarbetar i projektet, i skaraborg deltar Vara, Lidköping, Töreboda, Götene, Gullspång, Grästorp, Falköping och Tidaholm.

I höst ska den här digitala enkäten ligga ut på komunernas hemsidor. Kommuninvånare, företag och den offentliga sektorn ska fylla i enkäten som sedan förhoppningsvis ska utmynna i nya utbildningar som fyller ett behov.

- Redan förra årets gjordes en mindre liknande undersökning, men nu är fler kommuner med, och det är mer på allvar säger Anna Bolander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista