Nytt inbrott i Varabutik

Fagerbergs Herrekipering i Vara har återigen drabbats av inbrott. Vittnen larmade polisen vid halv fem-tiden på måndagsmorgonen sedan man sett fyra inbrottstjuvar lasta en silverfärgad volvo med kläder och sedan försvinna från platsen. Tjuvarna togs sig in i butiken genom att krossa en ruta.

Polisen har i nuläget inga spår efter tjuvarna, men har spärrat av i väntan på teknisk undersökning senare under morgonen.

- De har slagit sönder ett annat fönster den här gången och tagit jackor och jeans även den här gången, säger Niklas Johansson en av delägarna.

Hur mycket som stals vid det senaste inbrottet är fortfarande oklart.

- När jag fick beskedet i natt blev jag riktigt arg och jag skulle gärna vilja ha Polis på plats även nattetid i Vara, säger Niklas Johansson.

Torbjörn Valtersson som är närpolischef i Vara har förståelse för butiksägarna som menar att polisen har för dåliga resurser.

- Det är tragiskt att samma butik drabbats två gånger under en vecka. Jag hoppas att inte allmänheten ska skylla på polisen i sådana här lägen, för vi gör så gott vi kan med de resurser vi har, säger Torbjörn Valtersson.

I förra veckan stals märkeskläder värda över 150 000 kronor vid ett liknande inbrott på Fagerbergs. Polisen har fortfarande inte kunnat gripa någon misstänkt för det inbrottet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista